Parels van Goeree, exclusieve souveniers uit Ouddorp

Nieuwe vazen 2017!

In de galerie-atelier-winkel van Parels van Goeree vindt u bijzondere souvenirs; schalen en vazen in allerlei formaten. Ook leuke hangers, tegeltjes om op te hangen en zelfs strandkleding van BeachBatik en prachtige bloemenvaasjes van Elly de Goede!

Alle schalen en vazen van Parels van Goeree worden gemaakt van witte fijne chamotteklei. Ze worden gestookt op 1050 graden en vervolgens beschilderd / ingewassen met acrylverf.

Alle schalen en vazen hebben de specifieke geribbelde structuur van het strand, wind en wegspoelend water maken een prachtig reliëf in het zand. Daar heb ik mallen van gemaakt in gips en daarin wordt de klei gedrukt dus de klei neemt het reliëf van het strand over.

De kleuren van het aardewerk komen overeen met de echte kleuren van de zee, het strand, de duinen, duindoorn, helmgras, de zee, enz..

Alles wat er aan decoratie aan wordt toegevoegd is afkomstig van Goeree Overflakkee; schelpen van het strand van Ouddorp, touw en koord van de visserij in Stellendam en allerlei gevonden stenen, kralen, houtjes, enz, van het strand.

Het aardenwerk wordt beschilderd met acrylverf en bestoven met het zand van het Ouddorpse strand.

Hoe staan ze bij u thuis?

Parels van Goeree, exclusieve souveniers uit Ouddorp

Hoe staan de vazen en schalen bij u thuis?

Mijn streven is om de sfeer op het strand vast te leggen in mijn werk. Daartoe giet ik interessante stukjes strand af in gips. Deze mallen van gips gebruik ik vervolgens om een afdruk te maken in de klei. Zo ontstaat een nauwkeurige kopie van het strandreliëf. Met de 'geprinte' klei vorm ik vazen en schalen. Die worden daarna gebakken, beschilderd en versierd met allerlei vondsten van het strand, zoals schelpen, touwtjes en afgeslepen stenen. Elke vaas, elke schaal is uniek, net als een parel, gevormd door de zee, geschuurd door het zand, de wind.

Zoekt u een superleuke vakantiewoning in Ouddorp?
Sfeervol verblijven in Ouddorp kan in ons vakantiehuis 'Mispel' met 4-7 personen
en we hebben 2 prachtige royale studio's voor 2 personen: 'Moerbei' en 'Kroasje':
www.ouddorp-vakantiehuisje.nl

Met speciale dank aan Doe Mee, Verlos de Zee!
Kijk op www.verlosdezee.nl waarom....

 

Parels van Goeree, exclusieve souveniers uit Ouddorp